Paneco

Een zoektocht naar het lekkerste eco-broodje.

Inschrijven

Wil je inschrijven? Dat kan nogsteeds! Inschrijven kan via deze link: inschrijven_team

Informatie over hoe je ondersteund wordt, en wat er van je verwacht wordt, vind je hier:

cp

Vorming vegan & eco - 23 maart

Waar? Auditorium Emma Vorlat Parkstraat 47, 3000 Leuven
Hoelaat? 19u-20u30. De presentatie duurt 50 minuten, erna is er tijd voor vragen.
Wie? Prof. Annemie Geeraerd Ameryckx

Over wat? Mvr. Geereard zal ons op een wetenschappelijke onderbouwde manier uitleggen waarom sommige producten al dan niet ecologisch zijn. Wat zijn de effecten van landbouw op het milieu en klimaat? En hoe kunnen deze geminimaliseerd worden? Dit doet ze aan de hand van concrete stellingen zoals: "Is soyamelk beter dan koemelk?" en "Is het slim om vlees volledig uit ons dieet te verbannen?"
Daarnaast zal ze ook dieper ingaan op de alternative protein industry, zijn al de vleesvervangers even ecologisch? En hoe worden die dan exact gemaakt?
Inschrijven kan via deze link: info_avond_eco

Vorming vegan & gezond - 29 maart

Waar? Auditorium Emma Vorlat Parkstraat 47, 3000 Leuven
Hoelaat? 19u-20u30. De presentatie duurt 50 minuten, erna is er tijd voor vragen.
Wie? TBA

Over wat? Op deze avond zal er uitlegd worden welke voedingsstoffen we normaal via dierlijke producten binnenkrijgen, en of we deze kunnen vervangen met plantaardige producten. Ze zal ook kort aanhalen wat een gezond dieet is, en concrete tips geven over hoe we dit kunnen bereiken. Daarnaast zal ze ook algemene zaken over voedselverwerking bespreken: is gemixt fruit nog even gezond? Is vers altijd beter dan diepgevroren? Zijn smaakstoffen gevaarlijk?
Het belooft een interessante avond te worden!
Deze sessie gemist? Herbekijken kan via deze link: Youtube vegan & gezond





Proefdag - 26 april

Wanneer? 26 april van 12u-14u.
Waar? Stelplaats, Diestsepoort 15, 3000 Leuven
Wat? Een proefdag waarbij alle teams hun samengestelde broodjes presenteren en deze geproefd kunnen worden door de andere teams en buitenstaanders. Hier zullen de broodjes beoordeeld worden door de proevers.
Inschrijven kan hier: inschrijven_proefdag

Contact